Kukavičluk i sramota jednog od najboljih: Ako ništa, mogao se barem pretvarati da mu je stalo

Irving je digao ruke i prije utakmice

Kukavičluk i sramota jednog od najboljih: Ako ništa, mogao se barem pretvarati da mu je stalo

E. Škorić

Brooklyn Netsi doživjeli su pravi debakl u play-offu, pa su od Boston Celticsa već u prvoj rundi ispali bez ispaljenog metka.

Ekipa u kojoj igraju Kevin Durant, Kyrie Irving, Blake Griffin, Ben Simmons, LaMarcus Aldridge očekivala se daleko, projektovana čak i za osvajanje prstena. Iako su Durant i Irving maltene jedini od nabrojanih i igrali, tek povremeno Griffin dobijao minutažu, svejedno je velika katastrofa "metla" od Celticsa.

Durant je bio nemoćan tokom kompletne serije, naprosto su ga Celticsi udvajanjem uništavali, mada se ponajbolji košarkaš današnjice iskupio u zadnjoj utakmici sinoć, pa je ubacio 39 poena.

Konačno je KD uspio da "prodiše" pored Tatuma, Williamsa, Smarta i ostalih sjajnih defanzivaca Celticsa, ali izostala je podrška, prije svih od Kyriea Irvinga, koji je meč završio sa 20 poena. Irving je za razliku od Duranta imao nešto bolja izdanja u prvim mečevima ove serije, ali je u "meču odluke" bio bezopasan. Ono što je najgore, nije ni pokušao, jednostavno je unaprijed odustao.

Irving je dan nakon utakmice žestoko iskritkovan.

"Drugačije je izgubiti s 4:1, ovo je potop. Njegov nedostatak prednosti bio je evidentan. Sramota. Nije se čan ni pretvarao da mu je stalo", zaključuje jedan od korisnika Twittera, uvjeren da je Irving već prije meča digao ruke od ove serije, a na neki način je to naslutio na press konferenciji.

Oglasi

Novinari su pitali Irvinga može li se njegova momčad vratiti u borbu, kao što je to učinio s Cleveland Cavaliersima u finalu NBA lige protiv Golden State Warriorsa.

"Bila je to sasvim druga situacija. Potpuno drukčije. Gubitak 1:3 u finalu je drugačiji od onoga gdje smo sada. Ne želim to uspoređivati s poštovanjem prema toj momčadi, saigračima koje sam imao i cijeloj sezoni. Ovo je sada nešto novo za nas", odgovorio je košarkaš Netsa.

Na četiri sekunde prije kraja prvog dijela playmaker Netsa nije uopšte pokrivao Granta Williamsa, koji je potom doveo svoj tim na osam poena prednosti. Irving je primio pas na 1,5 sekundi prije kraja, ali čak nije ni pokušao da izvuče neke poene.

"Bila je to utakmica u kojoj se svaki poen računao, a Irving nije čak ni pokušao. To je sramotno", piše Tommy Beer, NBA novinar .

Ovo nije bilo prvo Irvingovo kontroverzno ponašanje u seriji mečeva Brooklyn Netsa protiv Boston Celticsa. U prvom okršaju ovih ekipa košarkaš je odigrao fenomenalno. Postigao je 39 poena (od toga 18 u posljednjoj četvrtini) i šest puta pogodio za tri poena. Nekad je bio igrač Celticsa, pa su ga okupljeni navijači u dvorani izviždali u gotovo svakoj mogućoj prilici. Irving im se "zahvalio" pokazujući im dva srednja prsta.

Na kraju, Celticsi potpuno zasluženo odlaze na megdan aktuelnim prvacima Milwaukee Bucksima, a šta će biti s Nestima i hoće li ekipa doživjeti nove velike promjene, tek treba da saznamo.

Jedno je sigurno, skup zvijezda često izazove kontraefekat, a Netsi su najbolji primjer toga.

Oglasi

Najnovije vijesti