Nesretan povratak Dončića, potop Duranta i Irvinga

NBA play-off

Nesretan povratak Dončića, potop Duranta i Irvinga

E. Škorić

Privodi se kraju prva runda play-off NBA lige, a neki se polako opraštaju i male su šanse da će uspjeti da se vrate.

Brooklyn Nets sa svoje dvije velike zvijezde nalazi se pred nemogućom misijom, nakon što su upisali i treći poraz od Boston Celticsa, koji su nakon dvije domaće, upisali i gostujuću pobjedu, pa ukupno vode s 3:0.

Celticsi su u Barclays Centeru slavili sa 109:103, što znači da se od play-offa polako opraštaju Kevin Durant i Kyrie Irving. Kao i u prošla dva meča, obojica su bili u potpunosti neutralisani i nemoćni protiv sjajne Bostonove defanzive.

Durant i Irving kombinovano su ubacili 32 poena (po 16), a iz drugog plana opet je najbolji bio Bruce Brown sa 26 poena. Bilo je nedovoljno da se pobijedi Celticse, koji su imali raspoloženog Jaysona Tatuma, koji je ubacio 39 poena, dok je Jaylen Brown dodao 23 poena.

Luka Dončić vratio se u tim Dallas Mavericksa, ali njegovih 30 poena uz 10 skokova nije bilo dovoljno da se dobije Utah Jazz u Salte Lake Cityju. U napetoj završnici domaćin je došao do pobjede rezultatom 100:99, a odlučujuće poene 11 sekundi prije kraja ubacio je francuski centar Rudy Gobert.

Gobert je imao 17 poena i 15 skokova, a Donovan Mitchell 234 poena, dok je najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio Jordan Clarkson sa 25 poena.

Dosta zanimljivo je u duelu Minnesote Timberwolvesa i Memphis Grizzliesa. Sinoć je u Minnesoti bilo 119:118 za domaću elkipu koja je izjednačila na 2:2 u seriji. Karl-Anthony Towns je bio sjajan sa 33 poena i 14 skokova, dok je Anthony Edwards ubacio 24. Desmond Bane je kod gostiju ubacio 34, a Dilon Brooks 24 poena.

Top Komentari

axel42
Ovo mora biti neki novi rekord. Mitchel 234 poena, nevjerovatno! Više on poena nego njegov tim i Dallas skupa!
3 0
Zulfikar
Celtis ove ako Bog da slavi rekordnu 18-stu titulu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi