Brooklyn Netsi čestitali rođendan Džananu Musi: Nisi više tinejdžer...

Bh. košarkaš slavi 20. rođendan

Brooklyn Netsi čestitali rođendan Džananu Musi: Nisi više tinejdžer...

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa danas proslavlja 20. rođendan.

Tim povodom oglasio se i njegov klub Brooklyn Nets koji mu je uputio čestitku riječima:

"Nisi više rookie, nisi više tinejdžer. Sretan 20. rođendan Džanan Musa", napisali su iz Brooklyna na Twitter stranici.

Inače, Musa je prošlog ljeta stigao u ovaj klub, a u svojoj rookie sezoni se nije naigrao mnogo. U prosjeku je na parketu provodio 4,3 minute te je bilježio nešto preko dva poena i 0,6 skokova po meču.

Figura Džanana Muse u Bihaću se našla na meti vandala

Kada već govorimo o Musi, treba reći da su vandali nedavno napali njegovu figuru u Bihaću.

Postavljanjem Musine figure Bišćani su krajem prošle godine izrazili znak zahvalnosti i ponosa na najuspješnijeg sportskog ambasadora grada, ali prije nekoliko sedmica ista se našla na meti vandala koji su je oskrnavili.

Musina figura je tako ostala bez jednog svog dijela, ruke, što je izazvalo brojne reakcije tamošnje javnosti, kao i same porodice našeg košarkaša koja je najavila kako će Džanan kao odgovor na to potpuno urediti igralište Bigram smješteno u naselju u kojem je odrastao.

Musa je rođen upravo u Bihaću, gdje je i napravio prve košarkaške korake trenirajući u školi "Bosna XXL" koju vodi Edis Subašić, a sa nepunih 12 godina otišao je u Sarajevo i tada je krenuo strelovit uspon. Poslije epizode u Košu uslijedio je prelazak u Cedevitu, zatim ostvarenje sna - put u NBA ligu.

Bišćani su danas odlučni da obnove Musinu figuru kako bi i u budućnosti bila motivacija svim mladima građanima da je uspjeh itekako dostižan...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti