Kyrie Irving izrazio protivljenje nastavku NBA sezone usred protesta širom SAD

U videopozivu s 80 NBA košarkaša Kyrie iznio svoj stav

Kyrie Irving izrazio protivljenje nastavku NBA sezone usred protesta širom SAD

Teme:

Grupa od 80 NBA košarkaša noćas se sastala, putem videopoziva, da razgovaraju o stavovima oko skorog nastavka NBA sezone u Orlandu.

Inicijator poziva bio je Kyrie Irving koji nije podržao nastavak lige u znak podrške reformi civilnog pravosuđa. 

"Ne podržavam odlazak u Orlando. Ne uz ovoliki sistematski rasizam i s**nje. Nešto ovdje smrdi, priznali ili ne, a istina je da smo mi crnci na meti svakog dana od trenutka kada se probudimo" - kazao je Irving. 

Avery Bradley je dodao da je vrijeme da se zaigra "šah a ne dama". Carmelo Anthony inzistirao je na jedinstvu te da pravo glasa imaju i mlađi igrači dok je Dwight Howard naveo da će košarka samo odvratiti naciju od trenutnih problema. Donovan Mitchell opominjao je na veliki rizik od ozljeda. 

Konferenciji nije prisustvovao Lebron James koji je jedan od najvećih zagovornika nastavka lige pod svaku cijenu. 

Promo

Top Komentari

GigantMostarski
Hahahahaha jao ovih crnaca koji su ovo tramali vazda su oni pod nekim strahom, a nije vam strah kad se od malih nogu rokate s drugim crncima? Idioti crni koji nista u zivotu nikad nisu znali, a najvise ih se poubija izmedju sebe.
0 3
realno_govoreci
Šta si ti na meti. Najplaćeniji igrači u NBA crnci. O čemu ti pričaš.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi