NBA će ignorisati lake droge, izolacija za sve koji napuste Floridu

Pripreme za nastavak sezone

NBA će ignorisati lake droge, izolacija za sve koji napuste Floridu

Plan za završetak suspendovane NBA sezone je usvojen. 22 tima će krajem jula otputovati u Orlando, završiti regularnu dio sezone, odrediti pozicije za play-off, a 16 najboljih će potom krenuti u razigravanje.

Dosta je pravila koja su uvedena za finiš NBA sezone "u izolaciji", a novinar The Athletica Shams Charania donosi tvrdnje o novim detaljima o kojima je raspravljao vrh lige.

Navodno je odlučeno da će se, kada se sezona konačno nastavi, nastaviti testiranja igrača na doping i nedozvoljene supstance, ali i da oni čiji testovi budu pozitivni na lake ("rekreativne") droge neće snositi posljedice. Naravno, misli se u prije svega na marihuanu, a pozitivni testovi će biti "suspendovani".

Također, NBA je odlučila i o proceduri u slučaju da neki od igrača napusti "balon" u Orlandu prije kraja sezone.

Oni će po povratku u ovaj grad i kompleks u kojem će se igrati utakmice morati u karantin na najmanje 10 dana, a iz istog će moći izaći nakon dva negativna testa na koronavirus.

NBA sezona bi se trebala nastaviti 31. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi