Nakon što je napustio Netse, Kyrie Irving izbrisao izvinjenje židovskoj zajednici

A vlasnik Dallasa je...

Nakon što je napustio Netse, Kyrie Irving izbrisao izvinjenje židovskoj zajednici

E. Škorić

Kyrie Irving je napustio Brooklyn Netse i karijeru nastavlja u Dallas Mavericksima kod Luke Dončića.

Irving je sjajan košarkaš, ali njegovu eru u Brooklynu obilježili su mnogi skandali. Pozvan da zajedno s Kevinom Durantom i Jamesom Hardenom formira nezaustavljiv trio, doživio je veliki neuspjeh u Brooklynu prije nego što je na briljantan način prebačen u Maverickse nakon što je zatražio transfer.

Tri zvijezde su jedva mogle igrati zajedno između povreda i suspenzija, a sve to zbog Irvinga koji je bio okružen kontroverzama.

Tako u New Yorku praktički slave njegov odlazak u Dallas. Barem neki mediji jesu. 'Daily News' bio je sretan zbog Irvingovog odlaska. "Netsi mijenjaju Kyrieja u Mavse za... Oh, koga briga. Napokon je otišao!". Na naslovnici spomenutog magazina veliki je naslov: "Sada će vas boljeti glava".

Dok je bio u Netsima, Irving se odbio cijepiti protiv COVID-19 i zbog toga je odvojen od tima. Kasnije se franšiza povukla i dopustila mu da igra, ali zbog njujorških zakona protiv koronavirusa to je mogao činiti samo na gostovanjima.

Oglasi

Također je nestao tokom nekih utakmica iz nekih od najzagonetnijih personalnih razloga, a ove je sezone bio protagonist nove polemike podijelivši dokumentarac s antisemitskim referencama na svojim društvenim mrežama.

Bio je žestoko kritkovan i Netsi su mu naredili da će igrati samo ako ispravi svoju grešku. Bilo je nekoliko zadataka koje je morao da obavi, a među njima i da javno zatraži oprost od Židovske zajednice.

Učinio je to na svojim društvenim mrežama, ali ne naglas, kako se također tražilo. No isprika je, nakon što je otišla iz Brooklyna, nestala s njegovih profila, barem tako tvrdi Sam Amick, novinar 'The Athletica'.

Za sada nije poznato hoće li NBA nešto poduzeti. Ni Mavericksi nisu dali nikakvu izjavu o akciji svog novog potpisa, ali Mark Cuban, njihov vlasnik, židovskog je porijekla, kao i mnogi drugi vlasnici franšiza u Ligi.

U međuvremenu, playmaker koji će nositi broj 2 na svom dresu, već je u ekipi Dallasa . Ovog utorka prvi je stigao na trening, a mogao bi debitovati ovog četvrtka u utakmici Mavericksa i Clippersa u Los Angelesu.

Čak i prije nego što debituje sa svojim novim timom, možda već dobije neka nezgodna, ali nužna pitanja o uklanjanju te isprike židovskoj zajednici.

Top Komentari

user1666374721
Čudna su vremena došla, neko zbog jedne izjave treba da se izvinava cijeli život, a s druge strane taj kome se treba izviniti, čitav život radi greške i od njega se ne traži izvinjenje niti jednom, bar na kratko, ovakva situacija je i kod nas u Bosni,
4 0
user1666374721
Koliko gluposti u jednom tekstu, za nepovjerovati, kad će se jednom ti imenovani poceti izvinjavati za nepravde koje cine.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi