Kyrie Irving napustio Brooklyn i pridružio se velikoj zvijezdi!

Sada i definitivno

Kyrie Irving napustio Brooklyn i pridružio se velikoj zvijezdi!

E. Škorić

Kyre Irving ponovo je zatražio trade iz Brookyn Netsa te je poručio čelnicima kluba da će dati sve od sebe, ali da ne može da ostane.

Rok za trade je 9. februar, a Netsi su odlučili odmah da riješe situaciju. Udovoljili su zahtjevima svog ponajboljeg igrača, te ga tradeovali u Dallas Maverickse, što smatraju boljim potezom nego da ovaj ode kao slobodan igrač na ljeto.

Dallas je ušao u pregovore s Brooklynom i na kraju poslao ponudu koja se dopala Netsima. Tako Irving ide u tim Luke Dončića, dok s druge strane Brooklyn dobija Spencera Dinwiddiea, Doriana Finney-Smitha i dva pika.

Mnogi su se odmah zapitali mogu li Irving i Dončić igrati zajedno? Itekako da mogu. Irving je tip igrača koji može igrati bze lopte u rukama, mada će ona svakako biti manje u rukama Slovenca sada kada je stigao i Irving.

Irving je ljetos tražio trade u Los Angeles Lakerse, koji su se i sada zanimali i to na inicijativu LeBrona Jamesa, ali je na kraju došlo do dogovora sa Dallasom.

Osim Mavsa i Lakersa, među zainteresovanim za Irvinga bili su i Los Angeles Clippersi, kao i Phoenix Sunsi.

Irving je u Brooklyn došao iz Bostona, a prethodno je bio u Clevelandu s kojim je, u tandemu s LeBronom, osvojio NBA naslov 2016. godine, te je osam puta bio učesnik All-Star utakmice.

Veliki trade iznenada je objavljen večeras.

Kyrie je posljednjih mjeseci bio u raznim kontroverzama. Između ostalog nije želio da se vakciniše zbog čega nije mogao da igra gostujuće utakmice Netsa. Irving je jedan od najpoznatijih igrača NBA lige koji se protive vakcinaciji.

Top Komentari

user1639597140
Sa Irvingom Dalas uzima ligu. Ovo je falilo samo Luki
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi