LA Lakersi stigli do šestog trijuma u nizu uz novi rekord LeBrona Jamesa

Igrano šest mečeva na NBA parketima

LA Lakersi stigli do šestog trijuma u nizu uz novi rekord LeBrona Jamesa

A. Čaušević

Minulu noć na NBA parketima obilježio je LeBron James koji je LA Lakerse vodio do šestog trijumfa u nizu. 

Lakersi su gostovali Chicago Bullsima i stigli su do trijumfa rezultatom 112:118 i to poslije velikog preokreta. Bulli su poslije dvije četvrtine igre bili na +19 (65:46), ali su na kraju morali čestitati svom protivniku.

James je meč završio sa 30 poena, 10 skokova i 11 asistencija što je bilo dovoljno za novi rekord. Iskusni 35-godišnjak je postao najstariji košarkaš koji je na tri meča u nizu ostvario triple-double.

Izuzetno zanimljivo je bilo u duelu Charlotte Hornetsa i Indiana Pacersa gdje su domaći slavili poslije produžetka rezultatom 122:120. Svoju noć sa 35 poena imao je Devonte' Graham.

Dobrom igrom Atlanta Hawksi su uspjeli srušiti San Antonio Spurse sa 108:100. Sjajan je bio Trae Young sa 12 asistencija i 29 poena. Kod Spursa najbolji pojedinac sa 22 poena je bio DeMar DeRozan.

NBA, rezultati:

Chicago Bulls – LA Lakers 112:118
Denver Nuggets – Miami Heat 109:89
Oklahoma City Thunder – Orlando Magic 102:94
Atlanta Hawks – San Antonio Spurs 108:100
Cleveland Cavaliers – Boston Celtics 113:119
Charlotte Hornets – Indiana Pacers 122:120

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi