LeBron i Davis za prvi domaći trijumf Lakersa, Jokić i Dončić upisali po triple-double

Zanimljiva noć u NBA ligi

LeBron i Davis za prvi domaći trijumf Lakersa, Jokić i Dončić upisali po triple-double

U noći sa petka na subotu je odigrano nekoliko zanimljivih utakmica NBA lige, a treba izdvojiti da su Los Angeles Lakersi predvođeni LeBronom i Davisom upisali trijumf na prvom ovosezonskom meču u Staples Centru.

Lakersi su na svom parktetu bili bolji od Utah Jazza, rezultatom 95:86.

U prvoj dionici su se dvije ekipe nekoliko puta smijenile u vodstvu, da bi Lakersi u finišu ovog dijela igre stigli do nešto osjetnije prednosti koju će sačuvati do samog kraja utakmice.

Gosti su se rezultatski vraćali krajem druge i početko treće dionice, ali Lakersi upravo u finišu treće četvrtine prelamaju meč u svoju korist. Početkom zadnjeg perioda prednost Lakersa je dostigla +22 i tada je bilo jasno da će LeBron i družina upisati pobjedu.

LeBron James je predvodio svoj tim sa 32 poena, 10 asistencija i sedam skokova, dok je odličnu partiju pružio i Anthony Davis koji je ubacio 21 poen i skupio sedam skokova.

Sinoć je briljirao i Luka Dončić. Mladi Slovenac je uz triple-dobule (25 poena, 10 skokova, 10 asistencija) odveo svoje Maverickse do trijumfa nad Pelicansima. Odličan u timu iz Dallasa bio je i Porzingis koji je ubacio 24 poena.

Portland Trail Blazersi su gostovali u Sacramentu kod Kingsa i slavili pobjedu 122:112 zahvaljujući sjajnom Damianu Lillardu koji je ubacio 35 poena.

Denver Nuggetsima je pripao triler u Coloradu, pošto su nakon produžetka uspjeli savladati Phoenix Sunse sa 108:107. U pobjedničkom timu su se istakli Jamal Murray i Nikola Jokić. Murray je bio najefikasniji sa 27 poena, dok je Jokić upisao tripl-double sa 23 poena, 14 skokova i 12 asistencija.

Svi rezultati sinoć odigranih mečeva NBA lige:

Celtics - Raptors 112:106
Hornets - Timberwolves 99:121
Nets - Knicks 113:109
Grizzlies - Bulls 102:110
Pelicans - Mavericks 116:123
OKC - Wizards 85:97
Kings - Blazers 112:122
Lakers - Jazz 95:86
Nuggets - Suns 108:107

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi