Lagana pobjeda Cedevita - Olimpije na Gripama, Čampara solidan
Foto: ABA

Splićani bez šansi

Lagana pobjeda Cedevita - Olimpije na Gripama, Čampara solidan

Košarkaši Cedevita Olimpije danas su na Gripama opravdali ulogu favorita i uvjerljivo pobijedili Split rezultatom 98:81. 

Iako Split važi za tim koji zna odigrati odlično protiv jakih timova, danas od toga nije bilo ništa. 

Ljubljanski tim u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi te je to danas potvrdio na kultnim Gripama. Od početka do kraja gosti su kontrolirali utakmicu, a Splićani su nešto u ovoj efikasnoj utakmici odigrali tek u 2/4, jedinoj koju su i uspjeli dobiti na ovom susretu. Domaći tim nije uspio parirati sjajnom napadačkom izdanju Slovenaca koji su uspjeli pogoditi 14 trojki na ovom susretu. Sani Čampara pružio je solidnu partiju i zabio 10 poena dok su kod Splita najefikasniji bili Luković sa 16 i Marčinković s 15 poena. 

Pobjednike su predvodili Jones s 20 i Hopkins s 18 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi