Cedevita - Olimpija drugi put u tri dana bolja od Budućnosti
Foto: aba

Nakon Eurocupa trijumf i u ABA ligi

Cedevita - Olimpija drugi put u tri dana bolja od Budućnosti

Košarkaši Cedevita - Olimpije savladali su večeras Budućnost VOLI u odgođenoj utakmici 5. kola ABA lige rezultatom 95:84.

Bila je ovo druga pobjeda ljubljanskog tima nad Podgoričanima u samo tri dana jer je Cedevita - Olimpija slavila i u utorak u okviru utakmice igranoj u Top 16 fazi Eurocupa.

Za razliku od te utakmice koja je bila prilično neizvjesna, Slovenci su s lakoćom dobili večerašnju utakmicu. Gosti su bili konkurentni samo u prvom periodu koji im je pripao s tri poena prednosti, a preostali dio utakmice je Cedevita - Olimpija toliko dobro odigrala da je već sredinom 3/4 lišila utakmicu svake neizvjesnosti. Već u drugoj četvrtini domaći su velikom serijom trojki najavili da Budućnost čeka teška večer u Ljubljani, a u već spomenutom trećem periodu fantastičnom napadačkom košarkom do vrha napunili koš gostiju i prelomili utakmicu. Budućnost je u 4/4 samo ublažila poraz koji je prijetio da bude pravi potop, no na kraju je poraz ubilježen s podnošljivih 11 poena zaostatka. Na kraju je domaći tim u ovom susretu ubacio čak 18 šuteva za 3 poena. 

Sjajni Jaka Blažič je s 28 poena vodio svoj tim k pobjedi, Jones je dodao 20, a Perry 17. Kod Budućnosti Ejim je ubacio 18 poena, a Nikolić 14. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi