Cedevita - Olimpija Top 16 fazu Eurocupa otvorila porazom od Virtusa u Bologni

Sjajna partija Marca Belinellija

Cedevita - Olimpija Top 16 fazu Eurocupa otvorila porazom od Virtusa u Bologni

Virtus iz Bologne savladao je večeras Cedevita - Olimpiju na otvaranju Top 16 faze Eurocupa rezultatom 90:76. 

Sami početak utakmice obećavao je dosta za slovenački tim.

Otvorili su gosti ovaj susret sjajnom obranom koja je iznenadila Virtus koji je u prvih 10 minuta uspio ubaciti samo 11 poena naspram 18 Cedevita - Olimpije. No međutim, 2/4 je bila dijametralno suprotna otvaranju ovog susreta. Virtus je sve ono što je propustio na početku debelo naplatio u drugom periodu koji mu je pripao s velikih 35:16 i kada je -7 pretvoreno u +12 do poluvremena. Drugo poluvrijeme bila je skoro kopija uvoda utakmice. Opet su timovi igrali dobre obrane a koševa je bilo malo. No, zato je u 4/4 opet viđena revija koševa koja je dovela do konačnih 90:76 za prve favorite ovog natjecanja, talijanski Virtus. 

Sjajni Marco Belinelli zabio je 25 poena za domaći tim a Vince Hunter dodao je 22. Kod poraženog tima najbolji strijelci su postigli isti broj poena kao i vodeći dvojac Virtusa. Blažič je postigao 25 a 22 je dodao Perry. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi