Detroit bolji od Houstona, Orlando namučio Cavse

Indiana odradila rutinski posao

Detroit bolji od Houstona, Orlando namučio Cavse

Eldar Ganibegović

Detroit Pistonsi su u svojoj dvorani upisali pobjedu protiv Houston Rocketsa sa 108:101, dok je Indiana Pacers bez većih problema savladala Chicago Bullse rezultatom 125:86.

Rakete su prvo poluvrijeme odigrale dobro, međutim u trećoj dionici su pali, dok je domaći sastav igrao sjajno i na kraju odradio rutinski posao.

Tobias Harris je Detroit vodio do pobjede sa 27 poena, a dobru partiju je pružio i Ish Smith koji je ubacio 17 poena. Chris Paul je za Houston upisao double-double učinak sa 16 poena i 13 asistencija, ali bez obzira na to njegova ekipa nije mogla do pobjede.

Indiana je na svom parketu upisala sigurnu pobjedu protiv Bullsa koji nisu mnogo pokazali u Indianapolisu.

Domaći sastav je na krilima Victora Oladipa i Domantasa Sabonisa osigurao pobjedu. Oladipo je ubacio 23 poena, a Sabonis 22. Bobby Portis je bio najefikasniji u redovima Bullsa sa 15 poena.

Košarkašku poslasticu su nam priredili košarkaški Cleveland Cavaliersa i Orlando Magica. Cavsi su na kraju slavili rezultatom 131:127.

Lebron James je bio blizu triple-double sa 33 poena, deset skokova i devet asistencija, a treba spomenuti još Kevina Lovea sa 27 i Isaiaha Thomasa koji je ubacio 19.

U redovima poražene momčadi istakla su se dva imena. Aaron Gordon koji je ove sezone najbolji igrač Magica zabio je 30 poena i Elfrid Payton koji je ubacio 20 poena. Treba spomenuti kako je Mario Hezonja bio u prvoj petorci na ovome meču, te je ubacio 16 poena i tome je dodao 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi