Lagana pobjeda Partizana protiv Mege

ABA liga, 19. kolo

Lagana pobjeda Partizana protiv Mege

M. Šljivak

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras na svom parketu Mega Bemax rezultatom 89:73 u susretu 19. kola ABA lige.

Crno-bijeli su vodili od prve do posljednje minuta ovog meča kojeg su otvorili sa 8:0. Nakon prve dionice bilo je osam razlike (22:14), da bi već do poluvremena podigli prednost na plus 18, 49:31.

I u nastavku je Partizan lagano održavao prednost. Imali su u jednom trenutku i 25 poena prednosti, ali je Mega uspjela da u posljednjoj dionici smanji zaostatak na mnogo prihvatljivijih minus 16.

Williams-Goss i Sy su predvodili domaće sa po 17 poena u ovom meču, dok je kod Mege Čančar ubacio 12. Bh. košarkaš Aleksandar Lazić ubacio je devet poena za 15 minuta na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi