Zvezdi veliki derbi protiv Partizana
Foto: ABA

ABA liga, 18. kolo

Zvezdi veliki derbi protiv Partizana

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su velikog rivala Partizan rezultatom 86:74 u susretu 18. kola ABA lige.

Tim Dušana Alimpijevića je nakon velike pobjede u Euroligi nad Olympiacosom, večeras u Pioniru srušio i velikog beogradskog rivala.

Prva dionica donijela je dosta uzbudljivu košarku. Partizan je na otvaranju imao plus sedam (5:12), ali se Zvezda jako brzo vraća, te su u finišu prvog perioda uspjeli da dođu do preokreta i vodstva od 22:16. Međutim, rezultatska klackalica u ovom dijeku meča donosi Partizanu seriju od 8:0 i crno-bijeli nakon deset minuta igre imaju dva poena prednosti, 22:24.

Zvezda je međutim kontrolisala rezultat u ostatku meča. Preuzeli su vodstvo u drugoj dionici, trojke su bile te koje su ih ostavljale ispred Partizana koji je konstantno bio veoma blizu. Ipak, na poluvrijeme crveno-bijeli odlaze sa šest poena prednosti, 49:43.

Treći period potpuno je pripao igračima Crvene zvezde. Srljao je Partizan iz greške u grešku u ovom dijelu meča, Zvezda je povećavala prednost i nakon 30 minuta igre imali su 14 poena prednosti, 71.57.

Partizanu više povratka nije bilo. Zvezda je do kraja bez većih problema završila posao i došla je do pobjede do koje ih je vodio Ognjen Dobrić sa 18 poena. Lessort je dodao 13, a Dangubić 12.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sa druge strane Veličković je ubacio 20 poena, a Williams-Goss je dodao 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi