LA Lakersi bolji od Atlante, Milwaukee deklasirao Portland

Dosta uzbuđenja na NBA parketima

LA Lakersi bolji od Atlante, Milwaukee deklasirao Portland

E. Čaušević

Košarkaši LA Lakersa sinoć su pobijedili Atlanta Hawkse sa 107:99.

Lakersi su uspjeli da dođu do nove pobjede, te u veoma zanimljivom meču savladaju Atlantu. Aktuelni NBA prvaci su prvu dionicu riješili u svoju prednost sa 28:25, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 50:46 za Lakerse.

U nastavku meča Hawksi su zaigrali dosta bolje i uspjeli su da preokrenu rezultat u svoju prednost. Atlanta je nakon treće dionice bodila sa 76:75, ali Lakersi su u četvrtoj četvrtini uspjeli da prelome meč.

Lakersi su u posljednjoj dionici igrali odlično, te su na kraju uspjeli da slave sa 107:99.

Anthony Davis je vodio Lakerse do pobjede sa 25 poena, dok je LeBron James dodao 21 poen. U ekipi Atlante istakao se Trae Young sa 25 poena i čak 16 asistencija.

Treba istaći da su Portland Trail Blazersi poraženi od Milwaukee Bucksa sa 134:106, dok je Phoenix u fantastičnom meču pobijedio Dallas sa 109:108.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi