Maksimalan učinak domaćih ekipa u NBA ligi
Foto - EPA

Domaći tri od tri

Maksimalan učinak domaćih ekipa u NBA ligi

M. Šljivak

Samo tri utakmice NBA lige odigrane su u noći sa utorka na srijedu, a do pobjeda su došle ekipe Atlanta Hawksa, Houston Rocketsa i Utah Jazza.

Hawksi su na svom parketu savladali LA Clipperse rezultatom 108:99.

Ekipe su se tokom tri četvrtine smjenjivale u vodstvu. Imale su periode igre u kojem su bile bolje, ali u ključnim trenucima Hawksi su bili ti koji su odigrali bolje i na kraju su došli do pobjede.

Nezaustavljiv za Clipperse bio je Trae Young koji je meč završio sa 38 poena, Hunter je dodao 22, dok je kod Clippersa Reggie Jackson ubacio 20. U ekipi nije bilo prvih zvijezda Kawhija Leonarda i Paula Georgea.

Houston Rocketsi su rezultatom 107:88 savladali Washington Wizardse.

I ovaj meč je prelomljen u posljednjoj dionici. Rocketsi su serijom od 10:0 došli do plus 14, slomili su protivnika i na kraju su podigli prednost na 19 razlike, 107:88.

Domaće je do pobjede vodio bivši igrač Wizardsa John Wall sa 24 poena, Gordon i Oladipo su dodali po 20, Cousins 19, dok je na drugoj strani Bradley Beal ubacio 33 koša.

Utah Jazz je sa 108:94 pobijedio New York Knickse.

Tim iz New Yorka je uspio da ispusti 15 poena prednosti u ovom meču. Odigrali su katastrofalno posljednju dionicu i na kraju je Jazz došao do sigurne pobjede.

Royce O'Neale je vodio Jazz do pobjede sa 20 poena, Mike Conley je dodao 19, a kod Knicksa je najefikasniji bio Austin Rivers sa 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti