Hawksi slavili u Los Angelesu, meč obilježila povreda LeBrona Jamesa
Foto - Lakers

NBA liga

Hawksi slavili u Los Angelesu, meč obilježila povreda LeBrona Jamesa

M. Šljivak

Atlanta Hawksi pobijedili su Los Angeles Lakerse u Staples Centru rezultatom 99:94.

Nakon izjednačenog uvoda u meč Hawksi su bili ti koji su ostvarili prvu značajniju prednost. Imali su i po plus osam u prvoj dionici, a nakon 12 minuta igre bilo je 25:28 u njihovu korist.

Drrugi period počinje očajno za Lakerse. LeBron James se povrijedio nakon duela sa Solomonom Hillom i morao je napustiti meč. U pitanju je povreda zgloba i čekaju se informacije o težini povrede.

I bez LeBrona domaći tim je uspio da okrene rezultat u svoju korist i na odmor Lakersi odlaze sa poenom prednosti, 53:52.

U nastavku su Hawksi ipak bolji tim. Iako nije išlo prvu zvijezdu Traea Younga, gosti su igrali dosta dobro i nakon tri četvrtine imali su devet poena prednosti, 65:74.

Razlika je u posljednjoj dionici išla i na plus 14. Lakersi su do kraja samo uspjeli da smanje zaostatak za konačnih 99:94.

John Collins je vodio Hawkse do trijumfa sa 27 poena i 16 skokova, dok je Danilo Gallinari ubacio 18.

Sa druge strane kod Lakersa je Montrezl Harrell ubacio 23 poena i uhvatio je 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi