Lakersi nakon produžetka savladali Oklahomu, nova briljantna partija Jokića

Dosta uzbuđenja na NBA parketima

Lakersi nakon produžetka savladali Oklahomu, nova briljantna partija Jokića

E. Čaušević

Košarkaši LA Lakersa su nakon produžetka sinoć uspjeli da savladaju Oklahomu City Thunder sa 119:112, a aktuelne prvake do pobjede je vodio sjajni LeBron James.

Oklahoma je pružila odličan otpor Lakersima, ali je na kraju tim iz Los Anglesa nekako uspio da dođe do pobjede. Lakersi su očekivali lakši trijumf, no na kraju se igrao i produžetak u kojem su uspjeli da slome otpor protivnika

Nakon prve dionice Oklahoma je imala prednost 33:26, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 60:56 za ekipu City Thundera. Oklahoma je imala dvocifrenu prednost nakon treće dionice, ali su se Lakersi uspjeli vratiti.

Lakersi su na kraju smanjili prednost i izborili produžetak u kojem su bili dosta bolji sa 9:2, te su na kraju upisali pobjedu rezultatom 119:112.

James je vodio Lakerse do pobjede i upisao je novi trible-double učinak. On je ubacio 28 poena, te je dodao 14 skokova i 12 asistencija. U ekipi Oklahome istekao se Shai Gilgeous-Alexander sa 29 poena i deset asistencija.

Sjajan meč odigrali su Milwaukee Bucksi i Denver Nugetsi, a na kraju su Bucksi slavili sa 125:111. Ponovo je fantastičan bio Nikola Jokić koji je ubacio 35 poena i dodao 12 skokova i šest asistencija, ali na kraju je Denver ipak upisao poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi