Lakersi bolji od Dallasa, Luka Dončić nije imao svoju noć

Davis vodio domaće do pobjede

Lakersi bolji od Dallasa, Luka Dončić nije imao svoju noć

Endin Čaušević

Košarkaši LA Lakersa sinoć su na svom parketu pobijedili Dallas Maverickse sa 109:95.

Lakersi su uspjeli da se vrate na pobjednički put nakon nekoliko poraza, a sinoć su u Staples Centru bili bolji od Dallasa sa 109:95. Domaći su vodili od samog početka meča, te prednost nisu ispuštali do kraja.

Nakon prve dionice Lakersi su vodili sa 25:19, dok se na odmor otišlo kod rezultata 54:43 za domaći tim. U nastavku meča Lakersi su čuvali svoju prednost i bilo je jasno da će doći do nove pobjede.

Domaći su na kraju slavili sa 109:95, te sada imaju omjer 26-7, dok je Dallas trenutno na omjeru 21-11. Lakerse je do nove pobjede vodio Anthony Davis sa 23 poena, devet skokova i četiri asistencije, dok je LeBron James odigrao skromniju partiju sa 13 poena, 13 asistencija i šest skokova.

U ekipi Dallasa više se očekivalo od Luke Dončića, ali Slovenac nije imao baš svoju noć. Dončić je meč završio sa 19 poena, sedam asistencija i četiri skoka, ali je zanimljivo da nije pogodio niti jednu trojku od šest pokušaja.

Novu pobjedu sinoć upisali su Denver Nuggetsi koji su pobijedili Sacramento Kingse sa 120:115, dok su New Orleans Pelicansi sve iznenadili pobjedom protiv Houston Rocketsa (127:112).

Top Komentari

Chupy
20 poena i nije imao svoju noc :)
1 0
Gazii
Luka dere 40 i vise
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti