Poznato je sedam od osam parova play offa NBA lige, nadamo se da će Nurkić popuniti 'prazninu'

Još samo Lakersi čekaju rivala

Poznato je sedam od osam parova play offa NBA lige, nadamo se da će Nurkić popuniti 'prazninu'

Nakon sinoć odigranih mečeva u NBA ligi poznato je sedam od osam parova play offa. 

U Istočnoj konferenciji znaju se svi parovi, dok se na Zapadu još uvijek vodi velika bitka za osmu poziciju i čeka se ko će biti protivnik Los Angeles Lakersima u prvom krugu.

Parovi Istoka su sljedeći: Milwaukee - Orlando, Toronto - Brooklyn, Boston - Philadelphia i Miami - Indiana.

S druge strane, na Zapadu se znaju tri od četiri para i to: LA Clippers - Dallas, Denver - Utah i Oklahoma City - Houston.

Nepoznanica je samo ostala ko će igrati protiv Lakersa. Za sada osmu poziciju u ovoj konferenciji drže Portland Trail Blazersi našeg Jusufa Nurkića, ali jasno je da će se do samog kraja voditi velika bitka između njih, Phoenix Sunsa, Memphis Grizzliesa i San Antonio Spursa.

Trail Blazersi imaju 34 pobjeda iz 73 meča, Phoenix meč manje i pobjedu manje, baš kao i Memphis, dok Spursi imaju tri meča manje i dvije pobjede manje.

Nedostižna je ekipa Dallas Mavericksa koja je sedma i ima devet pobjeda više od Portlanda.

Večeras Portland i Nurkić igraju jako bitan meč protiv Brooklyn Netsa i Džanana Muse. Netsi su obezbijedili sedmo mjesto na Istoku i za njih će do kraja regularnog dijela sezone svaki meč biti bez rezultatskog značaja.

Top Komentari

ek76
Osma ekipa ne ide direktno na prve Lakers nego mora igrati protiv devete ekipe zapada i tek onda pobjednik tog duela igra protiv lakersa...
1 0
Zoilomas
Volio bi da Musa ubaci bar 20 uz par asisencija dok Nurkic 15 da udari i pokupi 7-8 lopti dok Portland slvai, to je ono sto je idealno da se desi.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti