Lakersi poraženi od Orlanda u Staplesu

Howard sa Lakersima nemoćan protiv Magica

Lakersi poraženi od Orlanda u Staplesu

U jedinom sinoćnjem susretu NBA lige, Howard i njegovi Lakersi zapeli su protiv Dwightovog bivšeg kluba. Orlando je slavio 113:103.

Odlično prvo poluvrijeme vidjeli smo u Staplesu. Lakersi su bili bolji za nijansu u prvih 12 minuta susreta i ovaj period igre riješili u svoju korist, 27:23. Nije se Orlando predavao u nastavku prvog poluvremena, a trojkom sa istekom vremena Afflalo je izjednačio rezultatat na 52:52. 

 

U nastavku prvog poluvremena tim iz LA je opet za nijansu bolji, a Metta World Peace je pogodio svoju 1000. trojku. Lakersi su u odlučujuću četvrtinu ušli sa četiri poena viška. Međutim u posljednjih 12 minuta na terenu je postojao samo Orlando. Lakersi su opet bili loši sa slobodnih bacanja i gosti su slavili 113:103. 

 

Odličan susret za Orlando odigrao je Crnogorac Nikola Vučević, postigao je 17 poena, uz 12 skokova za double-double učinak. Afflalo je ubacio 30 poena. Kod Lakersa 34 poena postigao je Bryant, dok je 21 dodao Howard.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.