Lakersi razbili Atlantu u Staples Centru

Čak osam dvocifrenih u pobjedničkoj ekipi

Lakersi razbili Atlantu u Staples Centru

Los Angeles Lakersi su na svom parketu ugostili Atlanta Hawkse i bez ikakvih problema stigli do pobjede rezultatom 132:113.

Atlanta je samo u prvoj četvrtini bila "ozbiljan" protivnik Lakersima, te je početkom meča imala prednost od plus osam. Ipak, domaći pred kraj prve dionice preuzimaju prednost koja do poluvremena raste i do 20 poena razlike.

Na odmor se otišlo rezultatom 66:48 u korist Lakersa, a domaći i u trećoj četvrtini nastavljaju sa odličnom igrom. Atlanta nije uspijevala značajnije smanjiti zaostatak, a prednost Lakersa je polovinom zadnje četvrtine iznosila i plus 26.

Hawski su do kraja susreta uspjeli samo, koliko-toliko, ublažiti poraz.

Lakersi su u svojim redvoima imali veliki broj raspoloženih pojedinaca. Brandon Ingram je bio najefikasniji sa 20 poena, dok je dva manje postigao Clarkson. 15 je dodao Randle dok su po 14 su ubacili Caldwell-Pope i Kyle Kuzma. Lonzo Ball je upisao double-double (13 poena i 10 skokova), 13 poena je postigao i Nance Jr., a Hart je dodao 12.

Kod Atlante je 27 poena ubacio Schroder, dok su po 15 dodali Bazemore i Collins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi