LaVar se ponovo miješa u stvari Lakersa: Momci ne žele igrati za Waltona

Trener Lakersa ponovo na udaru oca Lonza Balla

LaVar se ponovo miješa u stvari Lakersa: Momci ne žele igrati za Waltona

LaVar Ball se trenutno nalazi u Litvaniji sa dvojicom svojih mlađih sinova koji su potpisali ugovor sa tamošnjim Vytautasom. Ipak, ni to ga ne spriječava da se miješa u posao trenera Lakersa, Luke Waltona.

LaVar je već nekoliko puta kritikovao Waltona nakon loših igara svog sina Lonza u dresu Lakersa, baš kao što je to činio i kada su u pitanju bili srednjoškolski i koledž treneri njegovih sinova. A mnogi su se pribojavali upravo ovakvog scenarija, da će LaVar nastaviti svoju praksu i u NBA.

Lakersi su nakon solidnog starta zapali u krizu, a novinari ESPN-a su odlučili upravo LaVara pitati zbog čega se to dešava.

"Vidite da oni ne žele više igrati za Lukea. On nema kontrolu nad ekipom. Lakersi imaju dobru ekipu, ali niko ne želi igrati za njega, vidim to. Nema pozdrava kada izlaze iz igre", poručio je LaVar, pa nastavio:

"Momci ne znaju zašto su na parketu. On je previše mlad, ne uspijeva se povezati sa njima. Pogledajte svakog igrača zasebno, on ni sa jednim nema dobru konekciju. Lonzo je dio dobar, ali je izgledao kao da mu se sve to gadi".

LaVar se, međutim, nije zaustavio na ovim komentarima, već je poručio da Lakersi trebaju "otjerati" sve igrače osim njegovog sina i dovesti njegovog drugog sina LiAngela, a zatim i LeBrona Jamesa.

"Ako date mom sinu najboljeg igrača u ligi možete očekivati pobjede. Otarasite se svih ovih igrača. Dajte mu LeBrona i LiAngela. To je to, potrebna su im još samo dva dobra skakača - Juliu Randle i Larry Nance Jr", otkrio je svoj recept za uspjeh Lakersa Lavar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti