Lakersi razbili Heat u prvoj utakmici finala NBA lige
Foto - EPA

Povrede Dragića i Butlera

Lakersi razbili Heat u prvoj utakmici finala NBA lige

M. Šljivak

Los Angeles Lakersi poveli su sa 1-0 u NBA finalu nakon što su u prvoj utakmici pobijedili Miami Heat rezultatom 116:98.

Heat odlično ulazi u ovaj meč. Na otvaranju su imali plus 13 (12:25), ali su zatim potpuno stali i nestali su sa parketa u ostatku utakmice.

Lakersi su već do kraja prvog perioda preuzeli vodstvo koje su samo još jednom ispustili tokom druge dionice, no do kraja meča su potpuno razbili Heat. Razlika je išla i do plus 32, a na kraju je ekipa iz Miamija uspjela da spusti na pristojnih minus 18.

Dodatni problem u ovom meču za Heat su povrede Gorana Dragića i Jimmyja Butlera. Dragiću je stradalo stopalo i ne zna se da li će se vratiti u ovoj seriji, dok je Butler meč završio sa povredom skočnog zgloba.

Lakerse su do pobjede vodili Anthony Davis sa 24 poena i devet skokova, dok je LeBron James imao učinak od 25 poena, 13 skokova i devet asistencija.

Kod Heata Jimmy Butler je ubacio 23, a Kendrick Nunn 18 koševa.

Promo

Top Komentari

Arnel925
Pa koji je rezultat bio???
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi