Lakersi vraćaju Andrewa Bynuma?

Na pomolu razmjena

Lakersi vraćaju Andrewa Bynuma?

Midhat Šljivak

Prema navodima američkog ESPN-a Los Angeles Lakersi ponudiće Clevelandu razmjenu u kojoj bi učestvovali centri obje ekipe Pau Gasol i Andrew Bynum.

Bynum (213cm), koji je karijeru počeo u Lakersima s kojima je osvojio dva prstena, imao je dugu pauzu zbog povrede nakon trejda u Philadelphiju. U tom timu nije odigrao nijedan meč, te je potpisao za Cleveland, gdje međutim ima dosta problema s ponašanjem, pa je nedavno i suspendovan.

Lakersi sada pokušavaju vratiti svog nekadašnjeg igrača, a navodno su spremni ponuditi iskusnog španskog centra Pau Gasola, što bi im rasteretilo budžet za narednu sezonu.

Pretpostavlja se da će još neki igrači biti uključeni u ovu razmjenu, koja bi trebala biti zvanična do sedmog januara.

Bynum ove sezone ima nešto preko osam poena uz pet skokova po meču, dok Gasol ubacuje gotovo 15 poena,a ima i preko devet skokova po meču...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.