Zvanična odluka: Izraelski klubovi će evropske utakmice igrati u Bosni i Hercegovini
FOTO: Facebook/Sportska dvorana Laktaši

Stiglo je i saopštenje

Zvanična odluka: Izraelski klubovi će evropske utakmice igrati u Bosni i Hercegovini

Haris Zilić

Posljednja ratna zbivanja u Izraelu i Palestini dosta se odražavaju na sport, posebno kada su u pitanju izraelski klubovi koji nastupaju u evrospkim takmičenjima u svim timskim sportovima.

Traže se najbolja rješenja, a sada će u cijeloj situaciji izraelskim klubovima pomoći i Bosna i Hercegovina.

Košarkaški klubovi Hapoel Holon i Hapoel Jerusalem utakmice Lige prvaka će igrati u dvorani u Laktašima gdje nastupa KK Igokea.

FIBA je ovu odluku donijela iz sigurnosnih razloga, a u pitanju su dueli turskih i izraelskih klubova.

Bursa će dočekati Hapoel Holona u srijedu, 29. novembra, dok će Hapoel Jerusalem dočekati dan kasnije Galatasaray u dvorani u Laktašima.

Oglasi

Sigurnost na prvom mjestu

FIBA je procijenila da su dueli turskih i izraelskih klubova mečevi visokog rizika i da bi najbolje bilo da izraelski klubovi ne gostuju u Turskoj.

Kao rješenje pronašli su Bosnu i Hercegovinu i dvoranu u Laktašima jer pomenuta dvorana ispunjava sve kriterije FIBA-e za međunarodna takmičenja.

Također FIBA je u svom saopštenju navela da će se oba duela igrati pred praznim tribinama i da je sigurnost košarkaša i službenih lica na prvom mjestu.

Kompletno saopštenje FIBA-e povodom ove odluke možete pronaći OVDJE.

Izraelski klubovi su dosta poremetili raspored u svim takmičenjima kako fudbalskim tako i košarkaškim, tako je i Srbija pomogla pojedinim ekipama, kao i Mađarska.

Rukometni izraelski klubovi nisu puno komplikovali i jednostavno su se povukli iz evropskih takmičenja i samim tim samnjili dodatne troškove.

U pojedinim košarkaškim klubovima se špekuliše i mogućnost da izraelski klubovi u Laktašima budu domaćini u narednom periodu, ali tu još nema zvnaične informacije sve su još uvijek nagađanja.

Top Komentari

Ecosport
Treba im yebat mater čim stignu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi