Igokea sve dalje od drugog kruga Lige prvaka
FOTO: FIBA

Poraženi večeras u Italiji

Igokea sve dalje od drugog kruga Lige prvaka

Haris Zilić

Košarkaši Igokee nastavili su sa lošim izdanjima u ovosezonskoj FIBA Ligi prvaka i u trećem kolu grupe H večeras su upisali i treći poraz. Ovaj put od bh. predstavnika bolja je bila itlaijanska Tortona rezultatom 91:84.

Utakmica je od samog početka bila u znaku domaćina koji je diktirao tempo igre sve do kraja treće četvrtine.

U jednom momentu Tortona je imala i 20 poena razlike, ali Igokea je uspjela u posljednjoj četvrtini spustiti zaostatak.

Igosi su posljednju četvrtinu dobili rezultatom 19:31, ali to je bilo malo za bilo kakav preokret.

Kod Tortone sjajan meč odigrao je hrvatski košarkaš Leon Radošević koji je postigao 19 poena i dodao deset skokova i tako sa double-double učinkom okončao susret.

Daum je kod domaćina ubacio 16 pona, a zapažen je bio i Dowe sa 15 ubačenih poena.

Oglasi

U redovima Igokee Marić je susret završio sa 16 poena i sedam skokova, Tanasković je ubacio 15 poena i dodao devet skokova, dok je Moody imao učinak od 13 poena, šet skokova i šest asistencija.

U grupi H lider je Tortona s omjerom 3-0, Murica je na 2-1, Tofas na 1-2, a Igokea na 0-3.

Prvoplasirana ekipa ide direktno u drugu grupnu fazu, dok će druga i treća ekipa iz grupe u šesnaesetinu finala odakle će pobjednici u drugu grupnu fazu FIBA Lige prvaka.

U narednom kolu Igokea čeka Murciu i jedino pobjeda dolazi u obzir kako bi ostali u kakvoj takvoj utrci za plasman dalje.

FIBA Liga prvaka, grupa H, 3. kolo:

Tortona - Igokea 91:84 (30:21, 16:16, 26:16, 19:31)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti