Navijaču Partizana doživotna zabrana zbog poteza nakon meča sa Igokeom

Dugo će pamtiti nedjeljni meč svog kluba

Navijaču Partizana doživotna zabrana zbog poteza nakon meča sa Igokeom

Samir Mlaćo

Meč ABA lige između Partizana i Igokee (91:89) donio je mnogo uzbuđenja i gotovo nestvarnu završnicu.

Igokea je ispustila čak 22 poena prednosti, da bi dvije sekunde do kraja došla do preokreta i velike pobjede. Bh. prvak bio je autsajder, no na kraju se radovao, dok su domaći bili potpuno šokirani.

Razočarani su bili i navijali Partizana koji su imali šta reći svojim izabranicima, a jedan je definitivno pretjerao. Naime, on je odlučio da siđe na teren i pokuša se obračunati sa jednim košarkašem svog tima.

Sve su snimili i navijači sa tribina, a obezbjeđenje je brzo reagovalo i istog privelo. Brzo je identifikovan, a zatim je KK Partizan donio zaista žestoku odluku.

Naime, navijač je dobio doživotnu zabranu dolaska na utakmice KK Partizan.

Oglasi

"U skladu sa pravilima Kluba, a sa željom da se zaštiti integritet igrača, naš domaći teren i ugled KK Partizan, donijeta je odluka da vinovniku incidenta bude trajno zabranjen ulazak u dvoranu, na svim mečevima koje KK Partizan igra kao domaćin", saopštio je Partizan.

Zaista nesvakidašnji potez čelnika KK Partizan, ali definitivno i opravdan. Mnogi navijači itekako pretjeraju u svojim odlukama i teško se mogu suzdržati, iako je jasno da moraju ostati na tribinama, te prema nepisanom pravilu biti uz svoj tim i kada je dobro, ali i kada ne ide.

Ovaj navijač nije mislio tako i očigledno da se nije mogao pomiriti sa porazom od bh. prvaka. Sada će utakmice svog kluba pratiti putem malih ekrana, što je već odavno praska brojnih klubova u Evropi.

Svi oni koji se ne znaju ponašati 'normalno', dobiju zabrane dolaska i problemi budu riješeni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Naredni domaći meč Partizan igra protiv njemačke Albe u petak, a dvorana će sigurno biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Na svom mjestu sigurno neće biti stariji navijač o kojem su gore već pisali.

Kada je ABA liga u pitanju, Igokea sada ima isti omjer kao i Partizan u ABA ligi (5-2), a u narednom kolu dočekuje Budućnost, dok će ekipa Željka Obradovića gostovati Cedevita Olimpiji u Ljubljani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi