Šok u NBA: Prije dvije sedmice potpisao za Brooklyn Netse, a danas objavio kraj karijere

Aldridge se oglasio na Twitteru

Šok u NBA: Prije dvije sedmice potpisao za Brooklyn Netse, a danas objavio kraj karijere

E. Čaušević

Iskusni američki košarkaš LaMarcus Aldridge prije dvije sedmice potpisao je ugovor s Brooklyn Netsima, a danas je saopštio da završava svoju karijeru.

Ovaj 35-godišnji košarkaš je trebao biti veliko pojačanje za Netse koji stvaraju tim iz snova kako bi pokušali da osvoje NBA prsten. No, njegova bajka u Brooklynu trajala je svega dvije sedmice.

Naime, on je danas šokirao svoje fanove objavom da završava svoju igračku karijeru i da je bio primoran da raskine saradnju s Netsima iako je htio pomoći ovom timu na putu do titule.

Aldridge je danas na društvenim mrežama potvrdio da ide u penziju što se tiče igranja košarke, te da je bio primoran da donese takvu odluku zbog svog zdravstvenog stanja, odnosno problema sa srcem.

"Danas teškog srca pišem ovo pismo. Posljednju utakmicu koju sam igrao sam imao problema s nepravilnim radom srca. Kasnije te večeri se stanje pogoršalo zbog čega sam se baš zabrinuo", piše Aldridge i nastavlja.

"Narednog jutra sam rekao ekipi šta se dešava i oni su me odveli u bolnicu kako bi sve to provjerio. Iako se osjećam bolje ono što sam osjetio tu noć u radu svog srca je nešto najstrašnije što mi se desilo".

Oglasi

"Zbog toga sam donio najtežu moguću odluku, a to je da se penzionišem od igranja u NBA ligi. Košarka mi je 15 godina bila na prvom mjestu, ali sada sam tu stavio svoje zdravlje i porodicu".

"Zahvalan sam na svakoj odigranoj utakmici, sjajnim uspomenama uključujući uspone i padove, prijateljstva koja sam stvorio. Hvala Portlandu koji je dao šansu mršavcu iz Texasa, u tom gradu sam proveo neke nezaboravne godine u svom životu. Oni će uvijek biti u mom srcu".

"Želim se zahvaliti San Antonio Spursima za pet sjajnih godina. I na kraju hvala i Brooklynu. Željeli ste me i na kraju mi rekli da uradim samo ono što je dobro za moje srce. Žao mi je što naša priča nije potrajala, ali bilo je zabavno biti dio ove specijalne grupe".

"Nikada ne znate kada će se nešto završiti i zbog toga gledajte da uživate svaki dan u onome što volite. Mogu vam iskreno reći da sam uradio upravo to", zaključio je Aldridge na kraju svog pisma.

Amerikanac je 2006. godine izabran kao drugi pick na draftu i proveo je deset godina u ekipi Portlanda. Prethodnih pet sezona igrao je u San Antonio Spursima. Sedam puta bio je učesnik All-Stara i imao je zaista respektabilnu karijeru.

Top Komentari

traorea
I
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi