LaMarcus Aldridge nema dilemu gdje nakon San Antonija

Želio bi nazad u Portland

LaMarcus Aldridge nema dilemu gdje nakon San Antonija

E. Škorić

Centar San Antonio Spursa LaMarcus Aldridge priznaje da bi mogao napustiti trenutnu franšizu,

Aldridge je devet sezona igrao za Portland Trail Blazerse, a nakon toga je trejdovan u San Antonio. No, namjera mu je da se vrati u Portland.

"Kad razmišljam o tome, bilo bi mi drago završiti karijeru u bilo kojem od dva grada, San Antoniju ili Portlandu. Obje mi opcije odgovaraju. U San Antoniju sam stvorio neka lijepa sjećanja, tu se osjećam kao dio dobre porodice. Razumiju me i ja razumijem njih. To mi se sviđa", izjavio je Aldrige za NBA.com.

"I za Portland me mnogo toga veže. Odgovara mi da završim karijeru u San Antoniju, a ako se odluče za podmlađivanje, nemam ništa protiv da se vratim u Portland", dodao je 34-godišnji centar.

Zanimljivo da je nedavno i Damian Lillard, ključni igrač Trail Blazersa, priznao da bi volio da se vrati Aldridge, koji je u trenutnoj sezoni, do prekida iste, na učinku od 18,9 poena i 7,4 skokova uz 2,4 asistencija po meču. U karijeri je pak na 19,5 poena i 8,4 skokova po meču uz ravno dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije