LaMarcus Aldridge obilježio noć u NBA ligi
Spursi i Thunderi su odigrali meč sa velikim brojem poena, a briljirao je sjajni košarkaš domaće ekipe LaMarcus Aldridge koji je ubacio čak 56 koševa.

Ubacio 56 poena u pobjedi protiv Oklahoma Cityja

LaMarcus Aldridge obilježio noć u NBA ligi

Košarkaši San Antonio Spursa i Oklahoma City Thundera odigrali su pravi klasik NBA lige u noći sa četvrtka na petak, a briljirao je LaMarcus Aldridge.

Spursi su u susretu koji je obilježen velikim brojem poena slavili nakon produžetka i to sa 154:147. Domaći su prvu dionicu riješili u svoju korist sa 33:23, da bi Thunder nešto bolji bio u drugom periodu kojeg je riješio sa 40:37.

U nastavku meča je također viđen ogroman broj poena, ali ne i pobjednik. Iako su Spursi u posljednju četvrtinu ušli sa osam poena prednosti, ipak su gosti uspjeli da nadoknade taj zaostatak i da odvedu meč u produžetak. I tamo je bilo mnogo poena, a Spursi su na kraju slavili sa 24:17 za trijumf u ovom meču.

Domaće je do trijumfa vodio fantastični LaMarcus Aldridge sa nevjerovatnih 56 poena, devet skokova i četiri asistencije. Iz igre je šutirao 20 od 33. Dobar je također bio i Derrick White sa 23 postignuta poena i osam asistencija. Kod Oklahome Paul George je imao 30 poena uz osam skokova, dok je Westbrook ostvario triple-double učinak sa 24 poena, 13 skokova i čak 24 asistencije.

U ostalim mečevima Mialmi Heat je pobijedio Boston Celticse sa 115:99, Denver Nuggetsi su bili bolji od Los Angeles Clippersa sa 121:100, dok je Sacramento također ostvario domaću pobjedu i to protiv Detroit Pistonsa sa 112:102.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi