Oklahoma u finišu "slomila" Portland, još jedna veoma dobra partija Nurkića

George i Westbrook vodili goste do pobjede

Oklahoma u finišu "slomila" Portland, još jedna veoma dobra partija Nurkića

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć na domaćem parketu od Oklahome City Thudera sa 111:109.

U veoma sjajnoj utakmici koja je bila izjednačena do samog kraja na kraju su slavili košarkaši Oklahome koji su odigrali odličnu završnicu. Meč je bolje počeo Portland koji je nakon prvog poluvremena imao prednost 62:57.

Međutim, u trećoj dionici Oklahoma je uspjela nadoknaditi zaostatak i čak doći u prednost, te je bilo jasno da ćemo pobjednika saznati tek u posljednjoj četvrtini. Iako je Portland uspio doći do poravnanja na kraju su gosti dosta bolji bili u samoj završnici i na kraju slavili sa 111:109.

Oklahomu su do pobjede vodili Paul George i Russell Westbrook koji su odigrali sjajan meč. George je utakmicu završio sa 37poena, osam skokova i dvije asistencije, dok je Westbrook dodao 31 poen, devet skokova i sedam asistencija.

U ekipi Portlanda najefikasniji bio je Damian Lillard sa 23 poena i osam asistencija, a veoma dobar meč odigrao je i bh. košarkaš Jusuf Nurkić. On je na parketu proveo pola sata i uspio je ubaciti 22 poena uz osam skokova, tri ukratene lopte, te po jednu asistenciju i blokadu.

Top Komentari

fullvedo
Polako ali sigurno postaje vrlo respektabilan centar u NBA okvirima a vanserijski za evropske uslove
35 0
gumenakita
Steta sto im glavni suteri cesto zakazu.Previse su promasaja sinoc imali.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti