Maestralni Jokić pogodio za pobjedu Denvera uz jubilarni 20. triple-double u NBA karijeri
Srbijanski centar je protiv Miamija pokazao da je jedan od najboljih NBA igrača u ovom trenutku

Još jedna partija za pamćenje

Maestralni Jokić pogodio za pobjedu Denvera uz jubilarni 20. triple-double u NBA karijeri

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić sinoć je pružio još jednu partiju za pamćenje u duelu svog Denvera sa Miamijem.

Nuggetsi su u gostima slavili sa 103:99 u jednoj izuzetno neizvjesnoj utakmici koja je odlučena u posljednjim sekundama, kada je upravo Jokić bio heroj svog tima. Pri rezultatu 99:99, na 2.5 sekunde do kraja, Jokić je pogodio iz vrlo nezgodne pozicije i to su se ispostavili kao krucijalni poeni za pobjedu u ovom meču.

Jokić je bio najbolji igrač utakmice i ostvario je 29 poena, jedanaest skokova i deset asistencija čime je upisao svoj četvrti triple-double u ovoj sezoni, ukupno jubilarni 20. u NBA karijeri. Najefikasniji igrači Denvera poslije Jokića bili su Murray sa 19 i Lyles sa 15 poena, dok je Miami predvodio Waiters sa također 15 poena.

Golden State je na svom parketu savladao New York sa 122:95 uz čak 43 poena sjajnog Thompsona (sedam trojki), dok su Durant i Curry dodali 24 odnosno 14 poena. Za Warriorse je ovo bila 27. pobjeda u sezoni.

Indiana je u gostima savladala Cleveland sa 123:115 uz 23 poena Bojana Bogdanovića, a zanimljivo je bilo i u susretu Oklahome i Minnesote koji je pripao Timberwolvesima rezultatom 119:117. Briljirao je Wiggins sa 40 poena i deset skokova, dok su sa druge strane najbolji bili George sa 27 i Westbrook sa 25 poena.

Ovaj meč je ostao u sjeni vrlo neprijatne povrede košarkaša Oklahome Nerlensa Noela, koji je sredinom treće četvrtine udario glavom od parket i sa terena je iznesen na nosilima.

U ostalim utakmicama, Philadelphia je savladala Washington sa 132:115, Toronto Atlantu sa 104:101, Phoenix Sacramengo sa 115:111, dok su Clippersi bili bolji od Charlotte Hornetsa sa 128:109.

Top Komentari

Chupy
Frljoka do jaja, al udje :)
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi