LaVar Ball najavio: Jedan sin ide u NBA, drugi ostaje u Litvaniji

Veliki planovi kontroverznog oca

LaVar Ball najavio: Jedan sin ide u NBA, drugi ostaje u Litvaniji

M. Šljivak

Litvanski Vytautas produžio je saradnju sa braćom Ball do kraja sezone.

LiAngelo (19) i LaMelo (16) odigrali su nekoliko prvenstvenih utakmica za ovaj tim, kao i nekoliko egzibicionih mečeva. U prvenstvu Litvanije nisu previše pokazali, ali su dobili nove ugovore i do kraja sezone će ostati u ovom timu.

Njihov otac, kontroverzni LaVar Ball, istakao je kako će 19-godišnji LiAngelo izaći na ovogodišnji NBA draft i da će od naredne sezone igrati za Los Angeles Lakerse.

"Nakon ove sezone Gelo ide u NBA ligu. Igraće za Lakerse", poručio je LaVar, te tvrdi kako će LaMelo ostati u Litvaniji dok ne bude mogao na draft.

"LaMelo ostaje u ovom timu sve dok ne bude mogao biti izabran na draftu".

Ako se LaVaru želja ispuni da LiAngelo postane član Lakersa, on će se u timu iz Los Angelesa pridružiti najstarijem bratu Lonzu, koji ove godine igra svoju prvu sezonu u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi