Lonzo Ball ponovo na parketu tek za tri sedmice

Košarkaša Lakersa muči povreda koljena

Lonzo Ball ponovo na parketu tek za tri sedmice

Drugi pik prošlogodišnjeg NBA Drafta, Lonzo Ball, se već neko vrijeme nalazi van stroja, a sada su iz tabora njegovih Lakersa poručili da bi se u akciju mogao vratiti za tri sedmice.

Ball je, naime, pretrio lakše istgenuće ligamenata koljena, a njegov oporavak bi trebao trajati još 20-ak dana.

Prema navodima ESPN-a Lonzo Ball još uvijek nije u stanju trenirati sa ekipom, ali koristi ovu pauzu kako bi radio na svom šutu i kondiciji.

Istegnuće ligamenata ponajviše utiče na njegove horizontalne kretnje, a sam Ball je istakao da neće igrati sve dok ne bude u stanju normalno trčati.

Trener Lakersa je istakao da će Ball prvo morati odraditi puni trening sa ekipom prije nego što dobje zeleno svjetlo da se vrati u roster.

Podsjetimo, Ball se povrijedio u duelu protiv Dallas Mavericksa 13. januara, a od tada je propustio sedam utakmica Lakersa, uključujući i sinoćnji okršaj sa Raptorsima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi