LBJ dobija ogromno pojačanje u lovu na novi prsten

Cleveland traži playmakera

LBJ dobija ogromno pojačanje u lovu na novi prsten

M. Šljivak

Cleveland Cavaliersi mogli bi dobiti još jedno ogromno pojačanje u lovu na novi naslov prvaka NBA lige.

Aktuelni prvaci su i ove sezone glavni kandidat za naslov, ali usprkos jako dobrim igrama tima ono što im fali je pravi playmaker.

Kyrie Irving utakmice počinje kao startni play. Ipak, on je više šuter, što pokazuje iz meča u meč, pa Cavsima fali i istinski playmaker.

"Treba nam jebeni playmaker", riječi su koje je izgovorio i LeBron James proteklih dana.

Njegova želja bi uskoro mogla biti i ispunjena. Rukovodstvo Cavsa je krenulo po playa, pa bismo u dresu šampiona uskoro mogli vidjeti novo ime.

Radi se o Deronu Williamsu, trenutnom članom Dallas Mavericksa i čovjeku koji je godinama pružao vrhunske partije u NBA ligi.

Ipak, posljednjih nekoliko sezona Williams je prosječan igrač. Međutim, vjeruje se kako su njegove slabe igre došla zbog serije povreda, ali i loših timova u kojem je bio, pa bi ga Cavsi mogli vratiti u život.

Sigurno je i njemu veliki interes za dođe u Cleveland. Već je u poznim igračkim godinama, a NBA prsten bi bio jako blizu potpisom za aktuelne prvake.

Također, pored Williamsa kandidati za dres Cavsa su još Rajon Rondo i Jameer Nelson.

Rondo je na izlaznim vratima Chicago Bullsa, koji ga imaju namjeru trejdovati, dok je s druge strane Nelson mentor Emmanuela Mudiaya u Denver Nuggetsima i sigruno da bi i on volio osvojiti NBA prsten.

Sigurno je da će Cleveland naći playmakera do 23. februara kada je krajnji rok za razmjenu i potpis igrača, a biće zanimljivo vidjeti ko će postati član teško zaustavljive mašine na čelu s LeBronom Jamesom.

Pored playmakera, prvaci će pokušati i da dovedu kvalitetnog defanzivnog centra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi