LBJ vodio Cavse do nove pobjede, triple-double Westbrooka

NBA liga

LBJ vodio Cavse do nove pobjede, triple-double Westbrooka

Edmir Škorić

U noći sa utorka na srijedu odigrano je sedam mečeva u NBA ligi.

Cleveland Cavaliersi su u jednoj sjajnoj utakmici pobijedili Utah Jazz sa 118:114. Cavsi su vezali četvrtu pobjedu na krilima LeBrona Jamesa. Najbolji igrač današnjice ubacio je 31 poen uz osam asistencija i sedam skokova.

Pratio ga je Williams sa 29 poena i šest asistencija, te šest skokova, dok je Burk god gostiju ubacio 24 poena. 

Oklahoma i dalje rešeta svoje protivnike. City Thunder je u Washingtonu slavio protiv Wizardsa uvjerljivo sa 125:101. Sve je riješeno u trećoj dionici, kada su gosti imali i 26 poena prednosti.

Waiters je ubacio 25 poena za OKC, Ibaka 23, a Westbrook je na kraju opet bio fantastičan, nezaustavljiv, magičan - ubacio je 22 poena uz 11 asistencija i 11 skokova! Kod Wizardsa su Gortat i Sessions nešto kao pokušavali sa po 15 poena. 

Miami je drugu utakmicu zaredom slavio kod kuće, a tradicionalno Heat bez problema pred svojim navijačima izazi na kraj protiv Los Angeles Lakersa. Ovaj put je bilo 101:88. Miami je do pete pobjede predvodio Bosh sa 30 poena i 11 skokova. Whiteside je ubacio 19 poena uz čak 15 skokova, kod gostiju Young 17 poena.

Dok je Carmelo Anthony raspoložen i New York Knicksi pobjeđuju. Knicksi su na omjeru 4-4, a četvrtu pobjedu upisali su u Torontu nad Raptorsima rezultatom 111:109. Melo je ubacio 25 poena, a najefikasniji na tom meču bio je domaći igrač DeRozan sa 29 poena. Lowry ga je pratio sa 23, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu Raptorsa.

Boston Celticsi su sa 99:83 slavili na gostovanju kod Miwaukee Bucksa. Thomas je kod gostiju ubacio 20 poena, kod domaćih Monroe 17, a Antetokounmpo 16 poena. U Minnesoti, Charlotte Hornetsi bili su bolji od Timberwolvesa sa 104:95 uz 19 poena Lina.

I još dodajmo da je Anderson sa 24 poena predvodio New Orleans Pelicanse do pobjede (120:105) nad Dallas Mavericksima. Nowitzki je kod Mavsa ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.