LeBron vodio Cavse do pobjede, Kobe se oprostio od MSG-a

Bryant ispraćen ovacijama u New Yorku

LeBron vodio Cavse do pobjede, Kobe se oprostio od MSG-a

U nedjelju navečer su odigrane dvije utakmice u NBA ligi.

Cleveland je na svom parketu bio bolji od Indiane rezultatom 101:97, a do pobjede ih je vodio odlični LeBron James. Iako je bilo neizvjesno hoće li se 'Kralj' pojaviti na parketu, njegovo koljeno je ipak izdržalo, a James je utakmicu završio sa 29 poena. Kevin Love je ubacio 22 poena i uhvatio 19 skokova, dok je najefikasniji pojedinac na utakmici bio košarkaš Indiane Paul George. On je meč završio sa 32 poena, 11 skokova i 6 asistencija, ali je i to Indiani bilo nedovoljno za nešto više od tijesnog poraza.

U drugoj utakmici večernjeg programa, New York je u Madison Square Gardenu savladao Lakerse rezultatom 99:95. Najefikasniji igrač Knicksa bio je Carmelo Anthony sa 24 poena, dok je Lakerse predvodili Bryant i Hibbert sa po 18 poena.

Za Kobeja Bryanta je ovo bila (vjerovatno) posljednja utakmica u tzv. 'Hramu košarke', gdje je sinoć dobio veliki aplauz domaće publike i ovacije "MVP".

Poslije ponoći su odigrane još tri utakmice, a osim već spomenutog poraza Phoenixa od Oklahome (124:103), Miami je na svom parketu savladao Toronto rezultatom 96:76 (Bosh 23p/Valanciunas 17p), dok je Detroit nastavio u sjajnom ritmu gostujućom pobjedom protiv Portlanda sa 120:103 (Jackson 40p/Lillard 26p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.