"LeBron i ja imamo istog dilera, znam tačno šta koristi"
LeBron James već 20 godina igra na vrhunskom nivou i potpuno je dominantan u odnosu na mnogo mlađe kolege (Foto: Instagram)

Chael Sonnen sasvim direktan

"LeBron i ja imamo istog dilera, znam tačno šta koristi"

M. Šljivak

LeBron James jedan je od najspremnijih sportista današnjice. S 38 godina LBJ igra na vrhunskom nivou i izgleda zaista brutalno s fizičke strane. Međutim, nekadašnja MMA zvijezda Chael Sonnen tvrdi da je James pod dopingom i da tačno zna šta uzima.

LeBron James s 38 godina na leđima izgleda zaista čudesno. Košarkaš Los Angeles Lakersa dominira protiv mnogo mlađih protivnika i njegovi nastupi su zaista izuzetni.

Međutim, nekadašnja MMA zvijezda Chael Sonnen tvrdi da je LeBron pod dopingom i da tačno zna koje supstanice James koristi kako bi pojačao performanse.

"Drugi igrači smatraju da nije bitno ako nešto uzima, ali kada bi znali efekte supstanci koje uzima, promijenili bi mišljenje istog trenutka", rekao je Sonnen i dodaje:

"LeBron i ja imamo istog dilera. Znam tačno šta uzima. EPO povećava količinu crvenih krvnih zrnaca i daje mu dovoljno jačine da igra na vrhunskom nivou. To je kralj svih dopinga i zato ga biciklisti uzimaju", govori Sonnen.

Oglasi

EPO (erythropoietin) poznati je kao krvni doping. Stimuliše brže zarastanje rana i doprinosi bržem oporavku sportista.

LBJ je nedavno postao najbolji strijelac NBA lige u povijesti. 20 godina igra na vrhunskom nivou u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a tako je i ove sezone.

James je na prosjeku od gotovo 30 poena po utakmici, a ovom učinku dodaje više od osam skokova i sedam asistencija po utakmici.

Niko nije ponizio LeBrona kao Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović će ostati upamćen kao vjerovatno i 'najluđa glava' u svijetu fudbala koja se ikad pojavila, a ono što je radio na terenu i van njega je zaista nestvarno.

Oglasi

Legendarni Ibra uvijek je sebe smatrao najboljim fudbalerom svijeta. Nagrade koje su dodjeljivanje nisu ga previše interesovale jer je čovjek jednostavno smatrao da njemu nema ravnog.

Kroz karijeru je danas 41-godišnji Zlatan napravio dosta stvari za pamćenje. Ipak, scena iz 2018. godine kada je potpisao za Los Angeles Galaxy će ostati upamćena.

Pored toga što je iznajmio kompletnu stranicu u novinama na kojem je kompletnom Los Angelesu poručio da imaju čast što je došao u njihov grad, on je potezom uništio NBA legendu LeBrona Jamesa.

Iste godine James je odlučio doći u Lakerse. Zlatan mu je posvetio objavu na Twitteru u kojoj je pisalo: "LA sada ima Boga i Kralja".

LBJ se zbog dobrodošlice odlučio zahvaliti Zlatanu. Poslao mu je svoj dres Lakersa, a zatim je Ibrahimović napravio nešto o čemu će se zauvijek pričati.

Ibra se potpisao na dres kojeg mu je poslao LeBron i zatim mu ga je vratio nazad, te je na taj način pokazao da sebe ipak smatra mnogo većom zvijezdom od Jamesa.

Zlatan Ibrahimović je Los Angeles napustio 2019. godine uz 53 postignuta pogotka u 58 odigranih utakmica i potpisao je za AC Milan.

LeBron je s druge strane još član Lakersa s kojima je uspio uzeti naslov NBA prvaka 2020. godine, ali u posljednje dvije sezone tim igra veoma slabo iako je LBJ na jako dobrom nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi