Kakva noć u NBA-u: Brutalne partije Jusufa Nurkića i Nikole Jokića
FOTO: EPA

Sjajne predstave

Kakva noć u NBA-u: Brutalne partije Jusufa Nurkića i Nikole Jokića

Esmer Oštraković

Phoenix Sunsi za koje nastupa reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić poraženi su sinoć u gostima kod Toronto Raptorasa sa 112:105.

Na ovaj način prekinuta je sjajna serija Sunsa koji su bili u nizu od sedam vezanih pobjeda u NBA ligi.

Domaća ekipa je bolje ušla u ovaj susret i imali su prednost na otvaranju utakmice, te su je uspjeli zadržati do odlaska na odmor.

Sasvim zasluženo je Toronto na pauzu otišao sa vodstvom od sedam razlike, a rezultat je u tom trenutku glasio 60:53.

Ekipa za koju igra Jusuf Nurkić nije uspjela da zaprijeti svojim protivnicima, te su na kraju upisali poraz.

Oglasi

Uprkos porazu svoje ekipe sinoć fenomenalnu utakmicu odigrao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić.

On je na terenu proveo skoro pola sata, te je ostvario double-double. Tačnije upisao je 19 poena i 14 skokova, a tome je dodao i šest asistencija.

Bolji od njega u ekipi Sunsa bio je samo DUrant koji je ubacio 30 poena, a kod domaće tima najbolji je bio Barnes sa 23 ubačena poena.

LA Lakersi slavili kod Detroita, Orlando razbio Washington

Kada je riječ o rezultatima ostalih utakmica, LA Lakersi su u gostima ostvarili pobjedu protiv Detroit Pistonsa sa 133:107.

Oglasi

Ekipa Orlando Magica je na svom terenu bila veoma ubjedljiva, te je upisala pobjedu od 139:120.

Memphis je na svom terenu sa 105:91 slavio rpotiv Utah Jazza, a New Orleans Pelicansi su također na svom terenu ostvarili pobjedu protiv Philadelphie. Rezultat je bio 124:114.

Denver je kod kuće sa 134:124 ostvario pobjedu protiv Houstona, dok su LA Clippersi u gostima slavili proti Sacramenta sa 131:117.

Vrijedi dodati i to da je novu monstruoznu partiju pružio Nikola Jokić koji je ubacio 32 poena, te je dodao 15 skokova i 10 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi