Lebron James postao tek treći košarkaš u povijesti NBA lige s više od 35.000 poena
Foto: EPA

Najmlađi kojem je to pošlo za rukom

Lebron James postao tek treći košarkaš u povijesti NBA lige s više od 35.000 poena

Noćas su branitelji naslova pobjednika NBA lige Los Angeles Lakersi prilično uvjerljivo poraženi od Brooklyn Netsa na svom parketu.

Iako poraženi, Los Angeles Lakersi noćas su dobili i trećeg od samo tri košarkaša kojima je nešto ovakvo pošlo za rukom.

Lebron James je dvoboj završio s 32 koša, osam skokova i sedam asistencija, a pridružio se Kareemu Abdul-Jabbaru (38.387) i Karlu Maloneu (36.928) kao treći košarkaš u povijesti NBA lige koji je prebacio granicu od 35.000 poena. James (35.017) je postao najmlađi igrač s tim postignućem, baš kao što je to bio i kad je prolazio granice od 5.000, 10.000, 20.000 i 30.000 koševa u karijeri. 

Zanimljivo, osim Jabbara koji je osim Milwaukeeja koji ga je draftirao kao Lew Alcindora i koji je veliku većinu karijere proveo u Lakersima, Karl Malone je također nosio zlatno-ljubičasti dres u jednoj sezoni, dok je Lebronu ovo treća godina u Kaliforniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi