LeBron James "sredio" Lakerse

Novi triple double Kralja

LeBron James "sredio" Lakerse

Cleveland Cavaliersi su nastavili sa dobrim partijama ove sezone i večeras su u Quicken Loans Areni pobijedili Los Angeles Lakerse sa 121:112. 

Lakersi su bili bolji u prvoj četvrtini u kojoj su išli do maksimalnih sedam poena prednosti, da bi to Cavsi do odlaska na kraći odmor spustili na minus dva (26:24). U prvom dijelu druge četvrtine Lakersi su bili bolji rival i otišli su na devet poena prednosti, ali kasnije Cavsi ipak okreću rezultat i na odmor odlaze sa prednošću od tri poena (63:60).

U drugom poluvremenu Cavaliersi kontrolišu rezultat i sve vrijeme drže prednost od pet do 11 poena razlike da bi na kraju slavili sa konačnih 121:112. Do trijumfa ih je vodio sjajni LeBron koji je ponovo imao triple double (25 poena, 12 skokova, 12 asistencija), dok je Kevin Love ubacio 28 poena uz 11 skokova i tri asistencije. Kod poražene ekipe Ingram je ubacio 26 poena uz šest skokova i asistencija.

Još jedan meč je počeo od 2.00 sati, a na tok utakmici Minnesota Timberwolvesi su pobijedili Sacramento Kingse sa 119:96. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Karl-Anthony Towns sa 30 poena i 14 skokova, a kod Sacramenta George Hill je imao 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi