Ponos ili škrtost? LeBron James je milijarder, ali potrošiti 15 KM mjesečno mu je previše!

Oglasio se

Ponos ili škrtost? LeBron James je milijarder, ali potrošiti 15 KM mjesečno mu je previše!

A. Čaušević

LeBron James je jedan od najboljih sportista u historiji, zvanično je bilioner, ali pažljivo bira na šta će trošiti svoj novac. Potvrđuje to i njegova posljednja objava na društvenoj mreži Twitter.

LeBron James, košarkaška superzvijezda i milijarder, priznao je da je "previše jeftin" da bi plaćao 8 dolara mjesečno kako bi zadržao svoju plavu verifikacijsku značku na Twitteru.

Vlasnik Twittera Elon Musk je nedavno najavio da će svi originalni profili morati plaćati naknadu od 1. aprila. To se košarkašu LA Lakersa očigledno nije svidjelo.

Muskova najava naišla je na osudu nekoliice pojedinaca koji sumnjaju u vrijednost plaćanja gotovo 100 dolara godišnje za održavanje verifikacijske oznake.

Međutim, datum objave, koji pada na 1. aprila, također je potaknuo nagađanja da bi sve mogla biti šala, pogotovo s obzirom na reputaciju Elona Muska kao "notornog trola".

Oglasi

James se oglasio na Twitteru kako bi izrazio svoje protivljenje plaćanju za plavu verifikacijsku značku.

"Pa valjda će moja plava kvačica uskoro nestati jer ako me poznajete neću platiti", napisao je jedan od najboljih košarkaša ikada.

Treba napomenuti da je LeBron James svojevremeno bio meta trolova na Twitteru, kada je Musk prvi put uveo plave provjere za svakoga ko je platio za Twitter Blue u novembru.

Kao rezultat toga, jedan profil koji se pretvarao da je LeBron poslao je lažni zahtjev za odlazak iz Lakersa, što je NBA Twitter nakratko podijelio.

Unatoč tome što je milijarder, LeBronova nespremnost da plati za plavu verifikacijsku značku donekle je iznenađujuća, s obzirom da ona služi kao službeni status i potencijalno može spriječiti lažno predstavljanje. Međutim, njegov je izbor hoće li to platiti ili ne.

Ako LeBron doista izgubi svoju plavu verifikacijsku značku, svakako će željeti da njegovi fanovi znaju da je njegov račun još uvijek prava stvar. Njegov naziv, @KingJames, ostaje isti, a njegova autentičnost ostaje neupitna.

Bez obzira odluči li platiti za plavu značku ili ne, njegov status košarkaške legende i utjecajne osobe na društvenim mrežama sigurno se neće promijeniti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi