Gotovo je 17 godina odanosti: LeBron James potpisao za "ljutog rivala"

Iz Coca-Cole u Pepsi

Gotovo je 17 godina odanosti: LeBron James potpisao za "ljutog rivala"

E. Škorić

Najbolji košarkaš današnjice LeBron James nakon 17 godina lojalnosti napušta Coca-Colu.

Nakon Coca-Cole, James je odlučio sponzorisati Pepsi, pa je potpisao ugovor s velikim rivalom svog dugogodišnjeg sponzora.

Ovu vijest potvrdila je ESPN televizija, a u SAD-u je naravno ocijenjena kao senzacionalna, jer je rijetko ko od velikih sportskih zvijezda napravio takav 'transfer'.

Kralj James bit će glavni promotor "Mountain Dewa", jednog od najpopularnijih pića Pepsija, koji je 2015. postao jedan od glavnih sponzora NBA lige.

LeBronova saradnja s Coca-Colom datira iz 2003. godine, prije nego što je uopće stupio na NBA scenu, a ugovor mu je istekao krajem 2020. godine, nakon čega dvije strane nisu uspjele pronaći zajednički jezik oko uslova njegovog produženja.

Zajedno s ovom firmom stvorio je vlastiti napitak sličan "Spriteu", koji mu je donio ogromnu zaradu. A upravo je za Sprite snimio svoju prvu reklamu u karijeri davne 2003. godine.

Top Komentari

Klackalica
Zajedno s ovom firmom stvorio je vlastiti napitak...da sigurno. Vrijeme je provodio kuci i trazio pravu kombinaciju okusa. Napravili ljudi napitak, poznat u narodu kao sok, nazvali ga lebronov napitak i ovce kupuju
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije