LeBron pauzira još najmanje dva meča, to mu je najduži niz u karijeri

Skoro mjesec dana u 'outu'

LeBron pauzira još najmanje dva meča, to mu je najduži niz u karijeri

Vjerovatno najbolji košarkaš današnjice LeBron James još uvijek je van pogona zbog povrede.

Popularni King se povrijedio za Božić dok su njegovi Lakersi igrali protiv Golden State Warriorsa, a tada se činilo da povreda prepone nije toliko ozbiljna.

Ipak, King je od tada propustio čak 11 utakmica u kojima je njegov tim zabilježio sedam poraza i propustit će najmanje još dvije, rekao je njegov agent Rich Paul.

To znači da će Lakersi bez prve zvijezde igrati protiv Oklahoma City Thundera i Houston Rocketsa u gostima, a LeBron bi se, ako novi pregledi kažu da je sve u redu, na parket trebao vratiti u noći s ponedjeljka na utorak kada u Staples Centru budu gostovali Warriorsi.

Inače, ova pauza je najduža u karijeri za LeBrona. Dok je u sezoni 2014/15 igrao za Miami propustio je ukupno 13 mečeva, ali ne uzastopno. U pomenutoj sezoni je zbog jedne povrede propustio osam utzastopnih mečeva i to mu je najduži niz prije ovog. Dakle, sada će sigurno propustiti 13 uzastopnih mečeva što znači da mu se tako nešto nikada u karijeri nije desilo.

Bilo kako bilo, sigurni smo da će se vratiti na parket jači nego ikad, a do tada ćemo još jednom pomenuti da je u dosadašnjem dijelu sezone prosječno bilježio 27,3 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi