Embiid, Harden i Davis briljirali, ali šta reći za Luku Dončića?
Mladi Slovenac je odigrao još jednu partiju kojom je pokazao da se radi već sada o košarkašu koji spada među najbolje na svijetu.

Fenomenalna partija mladog Slovenca u pobjedi Dallasa

Embiid, Harden i Davis briljirali, ali šta reći za Luku Dončića?

Mnogo sjajnih mečeva odigrano je u noći sa srijede na četvrtak u NBA ligi, a košarkaški svijet je još jednom oduševio maestralni Luka Dončić.

Ovaj 19-godišnji Slovenac je u pobjedi svog Dallasa odigrao jednu od najboljih partija u karijeri. Mavericksi su pobijedili Phoenix Sunce sa 104:94, a mladi Slovenac je ubacio čak 30 poena uz šet asistencija i šest skokova. Iz igre je šutirao osam od 14, a za tri poena četiri od devet.

Fantastičnu partiju u pobjedi New Orleans Pelicansa protiv Cleveland Cavaliersa (140:124) pružio je Anthony Davis. On je za 36 minuta na parketu ubacio čak 38 poena, a tome je dodao i 13 skokova te sedam asistencija. Kod Cavsa je najefikasniji bio Clarkson sa 21 poenom, dok je kod domaćih osim Davisa dobar bio i Jackson sa 19 koševa.

Derbi večeri je svakako odigran u Toyota Centru gdje su domaći Houston Rocketsi poraženi od Milwaukee Bucksa sa 116:109. Sjajnu partiju u domaćoj ekipi pružio je James Harden sa čak 42 poena i 11 skokova, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu da izbjegne poraz. Buckse je do trijumfa naravno vodila grčka zvijer Giannis Antetokounmpo sa 27 poena i 21 skokom.

Los Angeles Lakersi su ostvarili i drugu vezanu pobjedu bez Kinga Jamesa. Protivnik i nije bio pretjerano težak jer su u Staples Centriu gostovali Detroit Pistonsi. Lakersi su na kraju slavili sa 113:100, a do trijumfa ih je vodio fantastični Kyle Kuzma sa čak 41 poenom.

Ostali rezultati:

Boston Celtics - Indiana Pacers 135:108

Washington Wizards - Philadelphia 76ers 123:106 (Embiid 35 poena i 14 skokova)

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 116:100

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 96:86

Utah Jazz - Orlando Magic 106-93

Top Komentari

gumenakita
Juka je najbolji!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi