LeBron predvodio Cavse, Bogdanovićev rekord sezone

NBA liga

LeBron predvodio Cavse, Bogdanovićev rekord sezone

U noći sa ponedjeljka na utorak je odigrano sedam utakmica u NBA ligi.

Cleveland je na svom parketu savladao Detroit sa 112:90 uz 31 poen LeBrona Jamesa, koji je bio najefikasniji na utakmici. Ponajbolji igrač današnjice je tome dodao sedam skokova i isto toliko asistencija i najzaslužniji je što je njegov tim prekinuo niz od dva uzastopna domaća poraza. Detroitu nije pomoglo ni 25 poena Griffina, koji je bio najraspoloženiji u Pistonsima.

Indiana je također kao domaćin bila bolja od Milwaukeeja rezultatom 92:89. Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović postigao je 29 poena i time izjednačio svoj najbolji rezultat sezone, dok je Buckse sa 26 poena predvodio Bledsoe.

Boston je kao gost savladao Chicago sa 105:89 uz 21 poena Browna, dok je San Antonio kod kuće bio bolji od Memphisa sa 100:98. Briljirali su veterani Marc Gasol i Tony Parker, koji su postigli po 23 poena i bili najefikasniji igrači ovog zanimljivog i neizvjesnog susreta.

Pobjede su upisali i Miami protiv Phoenixa 125:103, Utah protiv Orlanda 94:80 i Portland protiv Los Angeles Lakersa 108:103 uz double-double Jusufa Nurkića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi