Ozbiljan All Star u Staples Centru, Tim LeBron bolji od Curryjevih zvijezda
Na kraju su James i Durant odigrali odličnu odbranu nad Curryjem i osigurali pobjedu LeBronovoj ekipi.

MVP titula otišla u ruke LeBrona Jamesa

Ozbiljan All Star u Staples Centru, Tim LeBron bolji od Curryjevih zvijezda

Prvi All Star duel u novom formatu je donio i nešto kompetitivniju košarku u odnosu na prethodne godine, a na kraju je Tim LeBron savladao Tim Stephen rezultatom 148:145.

Otvaranje utakmice je donijelo "neizvjesnu košarku", pa je prva osjetnija prednost viđena tek krajem prve dionice. Tim Stephen je došao do +11 u finišu prve četvrtine koju je na kraju riješio rezultatom 42:31 u svoju korist.

Početak druge dionice je donio +15 Curryjevih "izabranika", ali LeBronovi momci uspjevaju polovinom ovog dijela nakratko preći u vodstvo.

Ipak, Tim Stephen je riješio prvo poluvrijeme u svoju korist rezultatom 78:76. Treba istaći da prvo poluvrijeme i nije donijelo veliki broj pretjerano atraktivnih poteza, izuzme li se nekoliko poteza LeBrona Jamesa i Antetokounmpoa, ali je zato viđen veliki broj pokušaja za tri poena.

Treća dionica se igrala nešto opuštenije, ali se onda u zadnjih 12 minuta mogla gledati gotovo prava takmičarska utakmice. Obje ekipe su igrale solidnu odbranu, a viđen je, za All Star, i značajan broj prekršaja.

Iako je Tim Stephen imao +13 sedam minuta do kraja, Tim LeBron uspijeva doći do izjednačenja minutu i pol prije kraja i to upravo preko LeBrona Jamesa koji je pogodio trojku za 144:144.

DeMar DeRozan je 40-ak sekundi prije kraja pogodio jedno slobodno bacanje za minimalnu prednost Tim Stephena, ali LeBron ubrzo uzvraća i dovodi svoju ekipu u vodstvo (146:145).

Deset sekundi do kraja Jemes je odlično uposlio Westbrooka koji je pogodio za +3 Tim LeBrona, a očekivalo se da će Steph Curry u narednom napadu pokušati trojkom donijeti izjednačenje svojoj ekipi. Međutim, James i Durant su odigrali fantastičnu odbranu nad Curryjem koji nije uspio pronaći prostor za šut, pa je Tim LeBron odnio pobjedu.

Na kraju je titulu MVP-a utakmice ponio "selektor" svoje ekipe LeBron James koji je upisao 29 poena, 10 skokova i osam asistencija. U njegovoj ekipi su se istakli još i Kevin Durant sa 19 poena i Paul George sa 16. Po 14 su dodali Beal i Drummond.

U ekipi Stephena Curryja su najefikasniji bili DeMar DeRozan i Damian Lillard sa po 21 poenom, 19 je dodao Embiid, 17 Towns, a 16 Greek Freak. Sam Steph Curry je ubacio 11 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi