LeBron upitan za otvorenje nove sezone
Foto: EPA

Kralj propušta preostali dio priprema

LeBron upitan za otvorenje nove sezone

LeBron je tokom priprema za novu sezonu NBA lige zadobio istegnuće skočnog zgloba, a kako pišu američki mediji, njegov skočni zglob je danas počeo i oticati, pa će sjajni košarkaš Cleveland Cavaliersa propustiti ostatak predsezone.

James je svoju prvu pripremnu utakmicu odigrao u utorak protiv Chicago Bullsa, te je u porazu svoje ekipe ubacio 17 poena, a sada je sigurno da će ovo biti i jedini predsezonski susret koji će odigrati.

On je većinu treninga i tri predsezonske utakmice propustio zbog istegnuća lijevog skočnog zgloba, povrede koju je zadobio 27. septembra.

Ponajbolji košarkaš svijeta je u protekloj sedmici nekoliko puta izjavljivao da još uvijek ne osjeća da je u potpunosti spreman, a trener Cavsa Tyronn Lue je danas izjavio da James neće trenirati sustra, te da neće igrati u zadnjoj utakmici predsezone u petak.

Upitan je i Jamesov nastup u prvoj utakmici Cavsa u novoj sezoni protiv Bostona, 17. oktobra.

Umjesto Jamesa će se, u petak, u prvoj petorci Cavsa naći J.R. Smith, dok će se u Lueovoj rotaciji naći i Jose Calderon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi